onsdag den 7. december 2022

Cobra-salg for millioner og nedbrud hos Bruun Rasmussen

 

Else Alfelt: Uden titel. 1939. Olie på lærred. 68 x 98 cmVurd.: 200.000-250.000 kr. Hammerslag: 300.000 kr. (foto: Bruun Rasmussen Kunstauktioner)

Blot et par numre inden et maleri af Asger Jorn, vurderet til maksimum to millioner kroner, skulle under hammeren hos auktionshuset Bruun Rasmussen, blev man ramt af et nedbrud af nettet, så potentielle bydere på distancen ikke var i stand til at lægge bud ind på en stort anlagt aktion med udelukkende Cobra-kunst på programmet. 

På livestreamingen kunne man se en distingveret herre stille spørgsmål, og her kunne jeg nok regne ud, at der var tale om en repræsentant for auktionshuset Bonhams, der for nyligt opkøbte Bruun Rasmussen og dermed inkluderede det familieejede og traditionsbundne, danske auktionshus i sin portefølje. 

Efter et kvarters tid var der endnu en gang hul i gennem og det nævnte Jorn-maleri opnåede et hammerslag på 2.100.000 kr. 

I forlængelse heraf skete der imidlertid noget. Den pågældende herre, som jeg omtalte tidligere, indfandt sig efterfølgende på podiet og ledede således den midterste del af auktionen, der bød på fine hammerslag.