tirsdag den 1. august 2023

Auktionshuset Hørsholm køber resterne af Lauritz.com

 

Dette nydeligt indrammede litografi af Jens Birkemose er for tiden til salg med en vurdering på 4.000 kr, på Auktionshuset.com (foto: Auktionshuset Hørsholm)

I foråret 2022 overtog erhvervsmanden Ib Henrik Rønje Auktionshuset Hørsholm, da han erhvervede sig aktiemajoriteten i virksomheden. 


Auktionshuset er nok ikke det mest kendte af slagsen i Danmark, men nu udvider Rønje i den grad aktiviteterne, da han har købt resterne af auktionsvirksomheden Lauritz.com, der som bekendt gik konkurs tidligere på sommeren med en kæmpe milliongæld til blandt andet sælgere af varer gennem firmaet. 


Om disse sælgere nogensinde får deres penge tilbage er højst tvivlsomt, da Rønje udelukkende har erhvervet sig den aktive del af Lauritz.com. 


Dermed er det op til bestyrerne af konkursboet at få Lauritz.com’s tidligere ejere dømt for uansvarlighed hvorved de kan tvinges til at hæfte for gælden, hvilket ikke er helt umuligt, da de blandt andet ejer et vinslot i Frankrig. 


Den nye ejer vil imidlertid ikke bringe Lauritz-navnet ind i den nye virksomhed, men han er sikker på, at omkring 50 tidligere medarbejdere vil kunne implanteres i Auktionshuset.com. 


Det bliver spændende at følge udviklingen omkring auktionshuset.