mandag den 30. september 2024

Censurering afsluttet

Denne fotogravure af Ole Damsbo er blandt de antagne arbejder på Kunstforeningen Limfjordens Censurerede Efterårsudstillingen på Gimsinghoved i Struer. 

Nullermænd som assemblage minutiøst placeret på en plade med knappenåle, finurlige bronzeskulpturer, få grafiske arbejder, kunsthåndværk på højt niveau samt især malerier i adskillige versioner blev antaget af censurkomitéen ved Kunstforeningen Limfjordens Censurerede Efterårsudstilling, der finder sted i perioden 5. oktober- 2. november på Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter i Struer. 


Der blev diskuteret livligt under censureringen af billedkunstneren Inge Lis Jørgensen, keramikeren Troels Kvorning og redaktøren bag denne blog, som udgjorde en ganske koncentreret gruppe af censorer. 


Værker er fravalgt og andre er vurderet egnede til at optræde på udstillingen, og som jeg antyder indledningsvis, kan man forvente et mangfoldigt udbud af kunst fra vækstlaget på den danske kunstscene. 


Jeg kender ikke identiteten på de udstillende kunstnere; men jeg vil bestemt satse på at se udstillingen og ikke mindst erfare, hvordan de dygtige og arbejdsomme folk bag projektet vælger at disponere værkerne. 


Man kan således forvente lidt mere på blog'en her senere om udstillingen, hvori jeg faktisk deltager som censor igen til næste år.