mandag den 15. marts 2021

Museumsdirektør utålmodig

 

Det er ikke mærkeligt, at museumsdirektør Jacob Thage, Museum Jorn, er utålmodig med at vise udstillingen 'Miro & Jorn' til publikum.


Joan Miró: 'Danseuses',1953-21. marts 1963. Gouache, akvarel og tusch på papir.


"Jeg mener, at vore museer, både kunstmuseer og kulturhistoriske museer, ledes af meget ansvarlige folk, som sagtens ville kunne håndtere en åbning under ordentlige og sikre forhold"


Udtalelsen er fremsat af formand for kulturudvalget i Herning Kommune, Johs Poulsen i TV Midtvest i forbindelse med en kritik, som Jacob Thage, museumsdirektør hos Museum Jorn i Silkeborg, fremfører i forhold til, at museerne fortsat skal holde lukket på trods af, at landet genåbnes mere og mere. 


Næstformanden i Folketingets kulturudvalg, Mogens Jensen, er dog lidt mere tilbageholdende i forhold til en genåbning af museerne: "Hvis man skulle åbne samtlige museer, så ville det samlet set give et for stort smittetryk, og derfor er vi nødt til at tage det i portioner". 


Jacob Thage derimod er sikker på, at man på hans eget museum, som faktisk har konstrueret en mindre ombygning med henblik på at skabe et sikkert miljø indendørs på Museum Jorn, vil være klar til at modtage gæster inden for at par dage efter, at der er givet grønt lys af myndighederne for en genåbning. "Vi har rigtig god plads, og vi kan selv regulere, hvor mange, vi lukker ind", udtaler direktøren. 


En væsentlig del af årsagen til, at tålmodigheden er udfordret voldsomt i Silkeborg skal naturligvis ses i, at museet for længst har iscenesat udstillingen 'Miró & Jorn', som jeg har set, så jeg forstår bestemt direktørens utålmodighed. 


Og det er faktisk ret befriende, at repræsentanter for landets udstillingsinstitutioner nu går offensivt ind i debatten om en - forhåbentlig - snarlig genåbning.