lørdag den 27. marts 2021

Udstilling om moderskabet

Mor! Livets begyndelse': Chantal Joffe: 'Selvportræt, reder Esmes hår', 2009 (pressefoto: Louisiana Museum of Modern Art)


"Kold eller varm, nærværende eller fraværende: Alle har en mor. Den arketypiske mor - kvindefiguren som livs- og frugtbarhedssymbol - eksisterer på tværs af kulturer og tid. Moren udpeger vores vej ind i verden - hun er vores fysiske udgangspunkt og kulturelle ophav, og selv hvis hun er mistet eller fraværende, er vi alle sønner eller døtre"


Tekstuddraget herover er de indledende ord i Marie Laurbergs artikel i kunstmuseet Louisiana nyudsendte Louisiana Revy, som har udgangspunkt i udstillingen med begrebet "mor" som tema, der åbner, når det er muligt at genåbne landets udstillingsinstitutioner. 


Udstillingen, der belyser moderskabets mysterier og mytologier, er ud fra det mangfoldige billedmateriale i magasinet ret alsidig og har udgangspunkt i adskillige kunstneriske metoder og udtryksformer. 


Udstillingen 'Mor! Livets begyndelse' kan opleves på Louisiana, når museet genåbner d. 21. april og frem til d. 29. august 2021.