torsdag den 19. december 2019

Januar 2020

Anette Harboe Flensburg udstiller på Trapholt i tidsrummet 16. januar-22. november 2020 (pressefoto: Trapholt)

Maleri af Lærke Lauta, som udstiller i perioden 18. januar-13. april 2020 på Horsens Kunstmuseum (foto: Morten Jacobsen)

Lige nu - i skrivende stund - holder jeg lidt juleferie fra anmelderiet, men i januar åbner nye udstillinger i Jylland, og d. 16. januar åbner på Trapholt udstillingen 'In Company with No-One' med værker af Anette Harboe Flensburg på Trapholt i Kolding. 

Om den kan man læse på museets hjemmeside: "Anette Harboe Flensburg maler på én gang det synlige og det usynlige. Hendes sanselige malerier bevæger sig mellem det abstrakte og det figurative, når umiddelbart velkendte arkitektoniske elementer på en og samme tid ligner abstrakte malerier bestående af flader og former". 

Allerede få dage senere er der fernisering på en udstilling af Lærke Lauta på Horsens Kunstmuseum. Om udstillingen 'Disolve', der åbner d. 18. januar, kan man læse på museets hjemmeside: "Lærke Lautas maleri er skabt af fortyndet akrylmaling, som næsten ligner akvarel i dets matte og udflydende karakter". 

Den sidste udstilling, som jeg har noteret mig i januar, finder sted i Kunsthal Nord i Aalborg, og her arbejder duoen Claus Egemose og Michael Mørk under det fælles pseudonym "Allan Gabi", og her formidles følgende blandt andet på kunsthallens hjemmeside:  "Det er værker, der i indhold kredser om kultur/natur forhold, der reflekterer øjeblikkets lys/skygge forhold. Værker som repræsenterer en umiddelbarhed, der taler til det menneskelige nærvær". Udstillingen med titlen 'Indoors' åbner d. 25. januar.