onsdag den 7. april 2021

Alternative og kryptopiske landskaber på Trapholt

 

Installationsfoto fra udstillingen 'Mie Mørkeberg - Kryptomania' på Trapholt i Kolding (pressefoto: Trapholt)

"Kunstværkerne - maleri og keramik - er skabt til udstillingen og udfolder et komplet univers - en verden i sig selv. Motiverne indeholder golde landskaber, kosmiske væsner og drømmende menneskekroppe. Udtrykket indeholder Mørkebergs maleriske signatur med at skabe stemninger og rum, som på en og samme gang forekommer tiltrækkende og urovækkende"


Teksten herover er et kort uddrag fra pressemeddelelsen til udstillingen 'Kryptomania' på kunstmuseet Trapholt i Kolding med værker af Mie Mørkeberg (f. 1980). 


Udstillingen, som jeg er inviteret til preview på, inden Trapholt åbner for publikum d. 21. april, ligner en serie stærke symbolladede udsagn, som rækker klart bagud i kunsthistorien. 


En umiddelbar tanke rammer kunstnere som J.F. Willumsen og Edvard Munch, men skal man læne sig op ad nogle af kunsthistoriens historiske skikkelser, er de nævnte vel heller ikke så dårlige forbilleder. 


Jeg er dog sikker på, at Mørkeberg - som det også antydes i pressemeddelelsen - er helt sin egen, når det drejer sig om at skildre et alternativt og kryptopisk landskab. 


Jeg glæder mig under alle omstændigheder til at besøge det fine museum i Kolding.