fredag den 23. april 2021

Jamen, så gå dog på museum!

 

»Det er et af museumsverdenens hyppigst afprøvede troper: Sæt en kendt kunstner sammen med en anden kendt kunstner«. Således skriver avisens kunstanmelder Mathias Kryger i Politikens fredagstillæg om udstillingen 'Miró & Jorn' på Museum Jorn i Silkeborg. Under rubrikken "Jeg er så træt/sulten/liderlig. Jamen, så gå på museum!" anbefaler skribenten et større antal kunstudstillinger, man kan opsøge efter genåbningen.


»Kunstoplevelsen er jo på mange måder et socialt anliggende, vi er fælles om. Det gælder, både når vi er der fysisk med andre, og gennem de samtaler, vi efterfølgende har om, hvad vi har set. Og her spiller museerne en vigtig rolle«


I Politiken er avisens I byen/weekend-sektion fredag d. 23. april stort set helliget billedkunst og den for nyligt gennemførte genåbning af landets museer. 


Rasmus Holmboe, som er postdoc ved forskningscentret Kunsten som Forum ved Københavns Universitet, sætter med citatet herover fokus på museernes rolle som sociale enheder. 


Genåbningen har i landets førende dagplade ført til, at kunst med ét har fået en fremtrædende plads, og det bør nok tilskrives, at kulturbrugerne har følt sig "hjemløse" i forholdet til de mange oplevelser, som kunst og kultur kan give. 


Måske har dette overrasket nogle; men ikke mig!