onsdag den 6. december 2023

Begrænset bydelyst i Kongens Lyngby

 

Maleriet her ’Didaska-billede’ fra 1946 af Asger Jorn opnåede et hammerslag på 800.000 kr. mod en vurdering på 800.000-1.000.000 kr. Maleriet er olie på lærred og malet i en periode, som var ganske frugtbar i Jorns livsforløb (foto: Bruun Rasmussen Kunstauktioner)

I kategorien for moderne kunst opnåede dette velkendte motiv ’Marilyn’ af Andy Warhol et hammerslag på 750.000 kr. mod en vurdering på 600.000-800.000 kr. Der er naturligvis tale om et serigrafi af den legendariske pop-kunstner (foto: Bruun Rasmussen Kunstauktioner)

Den første fysiske auktion har netop fundet sted i auktionshuset Bruun Rasmussens nye lokaler i Lyngby, og det var faktisk lidt mærkeligt at overvære begivenheden online. 

Det drejede sig om en auktion over moderne kunst og samtidskunst samt en auktion over Cobra-kunst, og det var for mig ganske overraskende at opleve, hvor mange af de mange værker i hver kategori, der ikke kunne opnå tilfredsstillende hammerslag og dermed ikke kunne sælges. 

Et andet element, jeg savnede, var, at man har valgt at fravælge præsentationen af de fysiske værker, hvor man tidligere - i de tilfælde det på grund af værkets størrelse var muligt - udstillede emnerne; men det er fagre nye verden og nu må man se værkerne gengivet på en storskærm. 

Jeg tror imidlertid ikke, at det er det, som er årsagen til den manglende bydelyst blandt potentielle købere. 

Måske er det årstiden? Der var i hvert fald tydeligvis mange ledige sæder i auktionslokalet i Kongens Lyngby.