søndag den 4. august 2024

I hvilken retning går Kunstudstillingsdanmark?

 

Havet’: Mark Bradford: ’Playing with the Ocean’s Ceiling’, 2014. Papir og lak på lærred, 259,1 x 365,8 cm. (foto: Louisiana/Poul Buchard)

Jeg sidder lige her på en grå sommersøndag i august og undersøger, hvilke kunstudstillinger, det kunne være værd at ofre lidt tid og opmærksomhed, når efteråret så småt begynder at indfinde sig. 

Jeg må indrømme, at jeg er lidt bekymret på kunsthallernes og museernes vegne, da det er svært at finde et overbevisende highlight blandt de kommende begivenheder. 

Jeg foretager her ikke desto mindre et par punktnedslag blandt nogle af kongerigets fremmeste udstillingsinstitutioner: 

Trapholt i Kolding fortsætter en serie af udstillinger med afsæt i umiddelbare kropslige og mentale oplevelser. ’Feel Me’ med undertitlen ’Mind x Body x Space’ åbner d. 26. September og her beskriver man begivenheden blandt andet således: »Oplev en international særudstilling, som med store installationer og sanselige værker stiller spørgsmål til følelsernes natur og rolle i det 21. århundrede«. 

ARoS i Aarhus viser fra d. 5. oktober udstillingen ’Sky Gazing’, som museet formidler blandt andet på følgende måde: »Gruppeudstillingen undersøger, hvordan kunstnere gennem tiden har været fascineret af himmelrummet og dets påvirkning af livet her på jorden«. 

På kunstmuseet Louisiana i Humlebæk viser man fra d. 11. oktober en udstilling, der tematiserer over ”Havet” som udstillingskoncept. »En opdagelsesrejse over og under overfladen, hvor historie og samtid mødes i et krydsfelt mellem kunst og videnskab«. 

Kender man Louisiana ret, bliver det næsten med garanti en uhyre seværdig udstilling. 

Der dukker helt sikkert mere op på blog'en her i løbet af de kommende uger.