fredag den 23. august 2024

Sjaggernes orgie og fugleliv i almindelighed

 

Netop sjaggerne, tror jeg, mange med nedfaldsæbler har stiftet bekendtskab med, når de sociale fugle hugger de gærede frugter i sig om vinteren og efterfølgende, stangstive, flyver rundt på må og få imellem hinanden. Billedet viser et opslag fra Jens Gregersens bog ’Fugleliv’.

»En januar-dag i 2010 kørte jeg forbi et sandt leben i en bondehave.

Det var sjaggerne, der havde kastet sig over nedfaldsæblerne. Det fremstod som et orgie, fordi alle havde travlt med at hugge i sig. Solen oplyste det stærkt – i et samspil med alt det gyldne«


Citatet er blot et beskedent uddrag af teksten i bogen ’Fugleliv’, hvori den autodidakte ornitolog og, ikke mindst, tegneren Jens Gregersen i ord og billede fortæller om sit liv med fugle og landskaber. 


Bogen er udgivet af Johannes Larsen Museet, der for tiden viser udstillingen ’Nærvær’, hvor Gregersen kan opleves sammen med den svenske naturkunstner Lars Jonsson. 


Udstillingen kan ses frem til d. 6. oktober, og bogen indeholder foruden tekster af Jens Gregersen forord af billedhuggeren og grafikeren Lars Abrahamsen, der også har stået for bogens grafiske side.