onsdag den 14. august 2024

Nordjyske i afvikling af kulturstoffet

 

Kunstmuseet Kunsten i Aalborg åbner til september en udstilling med værker af den senegalesiske fotograf Omar Victor Diop, her eksemplificeret med værket ’The Women’s War 1929’ fra 2016. Man skal nok desværre ikke regne med omtale endsige en anmeldelse af udstillingen i Nordjyske (pressefoto: Kunsten)

»Hvis ikke vi dækker det, bliver det slet ikke dækket heroppe. Det river Danmark skævt«


Indtil for nylig dækkede Birgitte Sonne Kristensen kulturen på dagbladet Nordjyske; men nu har avisen valgt helt at nedlægge denne del af indholdet. 


Det er modigt af journalisten at lade nogle ord falde til fagbladet Journalisten om Nordjyskes rolle på kulturområdet, da enhver ved, at den slags sandsynligvis ikke er velset hos avisens chefredaktør, som modsvarer med et ufatteligt arrogant udsagn: »Der er ikke særlig mange læsere til det. Den traditionelle kulturjournalistik er ikke relevant nok for nordjyder«. 


Man kan kun håbe på, at abonnenter og annoncører med afsæt i kulturscenen flygter langt væk fra Kevin Walsh’ avis; men det er muligvis for meget at håbe på. 


Nordjyskes greb tegner et billede af en trend, som blev startet af Jyllands-Posten, der for lidt mindre end et år siden valgte at nedlægge kulturredaktionen og efterfølgende i sagens natur at nedprioritere kulturstoffet, så det stort set med ikke længere eksisterer i avisens spalter med undtagelse af populærkulturelle begivenheder. 


Om det har haft betydning for antallet af abonnenter og annoncører på dagbladet, har jeg ingen anelse om; men her taler vi naturligvis om et landsdækkende medie, og læserne kan jo så blot skifte til en avis, der har andre prioriteringer på kulturområdet. 


Læserne og forbrugerne af lokalaviser har sjældent et alternativ.