søndag den 11. august 2024

Sæson for censur

 

De tre censorer ved ’InSide 2024’, billedkunstnerne Noelia Mora Solvez, Davis Ramirez Gomez og kunsthistorikeren Lone Just Andersen har her vendt ryggen til publikum under censureringen af fem kunstværker (foto: Ole Jørgensen)

Overskriften lyder selvfølgelig drabelig; men her i Danmark har vi en tradition for såkaldt censurerede udstillinger, hvor kunstnere kan få deres værker vurderet af et antal professionelle aktører fra kunstscenen. 

Jeg har selv haft rollen som censor på sådanne udstillinger heriblandt udstillingen ’InSide’, der finder sted hvert andet år i Kunstpakhuset i Ikast. 

Netop her har man nu udvalgt værker, som skal være repræsenteret på 2024-udgaven af udstillingen, og det usædvanlige ved ’InSide’ er, at censureringen er offentlig, hvilket kan give anledning til nogle kommentarer og diskussioner. 

Udstillingen vises i Kunstpakhuset fra d. 17. august til d. 15. september. 

Jeg kunne godt føle mig fristet til at besøge udstillingen på åbningsdagen, hvor man også åbner en tilsvarende udstilling ’Til kanten’ med fotografi. I skrivende stund er værkerne til denne udstilling dog ikke blevet udvalgt. 

I øvrigt er jeg blevet udpeget til sammen med to andre kunstnere at være i censurkomitéen ved Kunstforeningen Limfjordens Censurerede Efterårsudstilling, som åbner d. 5. oktober på udstillingsstedet Gimsinghoved i Struer.