lørdag den 1. maj 2021

Finn Have krydser kulturer

 

Finn Have: 'Crossover II. En anden verden'. Akryl på stramajbroderi. 45 x 110 cm. (foto: Finn Have)


»Finn Have har i forbindelse med 'Crossover' indsamlet over hundrede stramajbroderier. Mange af dem er efter udvælgelse blevet modificeret og overmalet med indtryk fra Tanzania, så de krydses og fremtræder med ny spændende billeddannelse«


Teksten herover er blot et beskedent udsnit af pressemeddelelsen til udstillingen 'Crossover', som åbner i løbet af kort tid på Odder Museum, og som det fremgår af citatet, er det Finn Have, der både er udstillings- og bogaktuel med et projekt, som har sit afsæt i et kunstnerisk og socialt engagement i den afrikanske stat Tanzania nærmere bestemt i byen Bukoba, Tanzania, hvor han i 2018 oprettede en kunstskole i samarbejde med en lokale organisation, Kagera Youth Forum. 


Forleden dag dumpede bogen, der fungerer som et varigt element i projektet, ind gennem min brevsprække og jeg er blevet lovet et preview på udstillingen i Odder, inden udstillingen åbner officielt fredag d. 7. maj. 


Jeg glæder mig især til at se, hvordan Finn Haves version af de såkaldte "modifikationer" mellem kunstnerens fabuleringer over livet i Tanzania og dansk nationalromantik i stramajform fungerer i virkeligheden. 


Udstillingen kan ses på Odder Museum sommeren over - helt frem til d. 27. september.