lørdag den 8. maj 2021

Finn Haves 'Crossover' åbnet i Odder

 

























Man kan godt blive en kende forvirret, når man bevæger sig rundt i Finn Haves udstilling 'Crossover', som netop er åbnet på Odder Museum. 

En del af forklaringen om de mange værkers motiver ligger i udstillingens titel, og samtidigt kan man blive meget klogere på projektet, hvis man læser bogen, som følger udstillingen. Her beskrives projektets mange aspekter af social og pædagogisk karakter. 

Man bliver dog en kende forbavset, når man f.eks. oplever en lille flok zebraer i, hvad der bedst kan beskrives som et miljø af dansk bondekultur fra romantikkens epoke. 

Endnu mere kolliderer kulturerne, når man opdager at værket er en såkaldt modifikation foretaget på stramajbroderi, men det er netop her, at krydsningen mellem Tanzania i dag og fædrelandet i et historisk perspektiv bør findes. 

Finn Have har opholdt sig i byen Bukoba og det er netop den begivenhed, der har ført til oprettelsen af Kagera Youth Forum og efterfølgende udstillingsprojekt og bogudgivelse. 

Jeg har begge projekter på listen over planlagte anmeldelser inden for de nærmeste uger, og udstillingen i Odder kan ses frem til d. 27. september.