mandag den 6. september 2021

Foto-event forstyrret af blufærdighedskrænker

 

HEARTs direktør Holger Reenberg (øv.) og Spencer Tunick under fotografering i museets park (stillbilleder fra TV MidtVests reportage)


»Jeg bliver utroligt ked af det, når noget så fredeligt og stilfærdigt skal forstyrres af en enkelt syg stodder, som ødelægger det for så mange«


Ordene er fremsat af museumsdirektør ved kunstmuseet HEART i Herning Holger Reenberg i forbindelse med et foto-event med den amerikanske fotograf Spencer Tunick på museets område for nylig. 


Som jeg tidligere har beskrevet her på blog'en, var motivet for begivenheden et større antal nøgne personer, som skulle optræde foran museet med lagner. 


Desværre blev det hele delvist ødelagt af en blufærdighedskrænker, der sneg sig ind blandt deltagerne og befamlede en af de kvindelige frivillige. 


Manden, som var fuldt påklædt, flygtede efterfølgende fra stedet. Det var ellers i infoen på HEARTs hjemmeside blevet påpeget, at der ikke ville være adgang for andre end Tunicks assistenter og de nøgne deltagere ved arrangementet. 


Derfor ser det højst kritisabelt ud, at en person uden akkreditering har haft frit spil blandt de deltagende. 


Flere af de frivillige valgte efter episoden at forlade skuepladsen, og om Tunick fik nogle brugbare billeder "i kassen", melder historien foreløbigt ikke noget om. 


Krænkelsen blev efterfølgende meldt til politiet, som nu ved hjælp af videomateriale prøver at finde den skyldige.