tirsdag den 12. juli 2022

Koreansk stjerneskud i et par uger endnu

 

















»Yang trækker på kulturhistorier og traditioner med en glubende appetit, samtidig med at hun med stor ildhu inddrager populærkultur, industrielle metoder og nutidige tilgange. Alt sammen på tværs af europæiske og asiatiske skel og på tværs af etablerede trossystemer og folkloristiske traditioner. Hendes værk er båret af en grundlæggende mistillid til, at der findes én autentisk monokultur. I stedet peger hun på de overlap og spejlinger, som eksisterer mellem tilsyneladende fjerne, modsatrettede og forskelligartede idéer og udtryksmåder«


Lyder teksten herover som noget akademisk plidder-pladder oppebåret af lidt for mange adjektiver, skal det i hvert fald ikke være formidlingen, der forhindrer et besøg på Statens Museum for Kunsts udstilling med den sydkoreansk fødte kunstner Haegue Yang. 


Udstillingens titel 'Double Soul' siger måske mere end de mange ord, der formidler denne glimrende udstilling, som kan ses i ganske kort tid endnu. 


Den slutter d. 31. juli, så der er lige et par uger at løbe på, hvis man vil opleve en ganske kompleks iscenesættelse på nationalgalleriet.