torsdag den 23. maj 2024

Nordisk lys hos Bruun Rasmussen

 

Om maleriet her ’Studie af solbadende ung kvinde på Skagen Sønderstrand’ af Laurits Tuxen kan man læse følgende på Bruun Rasmussens hjemmeside: »I 1901 erhverver Tuxen sammen med sin hustru Frederikke et hus i Skagen for at kunne bo der om sommeren. I de følgende år udfører han en række vitalistiske værker fra strandene omkring Skagen med fokus på den nøgne kvindekrop som nærværende maleri, hvor en ung kvinde solbader på stranden. Disse værker er en hyldest til den sunde nøgne krop, der uden blusel nyder og dyrker solen, luften, havet og stranden«. Billedet måler beskedne 17 x 34 cm. og er malet i 1909 på malepapVurd.: 40.000-50.000 kr. (foto: Bruun Rasmussen Kunstauktioner).  

Når auktionshuset Bruun Rasmussen til juni blænder op for sommerauktionen, vil man opleve de sædvanlige afsnit af kunst og design med vekslende forventninger til hammerslagspriser; men som noget nyt har man lavet en temaauktion, som under titlen ’Northern Light’ placerer et større antal kunstnere med udgangspunkt i Skagen på auktion d. 10. juni. 

I de senere år har der været et overordentligt stort fokus på de såkaldte skagensmalere, og jeg er sikker på, at det netop skal perspektiveres heri, at man nu har valgt temaet. 

Jeg vender tilbage med flere estimeringer og hammerslag hos Bruun Rasmussen senere.