tirsdag den 1. november 2022

En anden surrealisme

 

Installationsfoto fra udstillingen 'En anden surrealisme' i versionen på Den Frie i København (foto: Davis Stjernholm)

»Udstillingen inddrager objekter og værker fra den historiske surrealisme, som ikke altid er blevet indskrevet i en kunstkontekst - udstillingsscenografier, modeværker, vinduesudsmykninger og immaterielle værker som dufte og lyd. På udstillingen deltager markante kunstnere fra ind- og udland side om side med historiske surrealistiske værker«


Således kan man læse om en udstilling, der åbner i november på Kunstmuseet i Tønder, og ringer udstillingstitlen 'En anden surrealisme' en klokke i bevidstheden, er det sikkert fordi, at den parallelle udstilling har været vist på Den Frie i København i perioden 26. august-22. oktober. I Tønder kan udstillingen ses fra d. 11. november og frem til d. 5. marts 2023. 


Måske husker nogle udstillingen i København på grund af, at kuratoren inviterede sin bror med som deltager og dermed ufrivilligt pustede til diskussionen om protektionisme i kunstverdenen; men det er en helt anden sag, som jeg sikkert kun berører sporadisk, når jeg anmelder udstillingen i Tønder.