onsdag den 7. februar 2024

Efter tovtrækkeri i årevis lysner det i Aalborg

 

Den argentinske konceptkunstner Tomás Saraceno skal efter planen stå for den overordnede udsmykning af ’Spritten’ i Aalborg med denne imponerende, skulpturelle installation (fotoanimation: Tomás Saraceno Studio)

Det har i snart en del år været planen, at et nyt kulturcenter med tilhørende kunsthal skulle åbne i Aalborg i den tidligere spritfabrik med beliggenhed centralt i byen. 

Der er imidlertid opstået ganske mange komplikationer i processen med at transformere de i adskillelige tilfælde fredede bygninger om til ’Spritten’, som skal være navnet på centret. 

For nylig fratrådte institutionens direktør, Mads Damsbo, fordi han angiveligt var dødtræt af at sidde i byggemøder frem for at beskæftige sig med kunstfaglige emner. 

Nu har kultur- og kunstcentret for nyligt fået to nye ledere, og Bibi Henriksen og Signe Cecilie Nørgaard Jochumsen har siden 1. oktober stået i spidsen for projektet, og ifølge kulturportalen Kulturmonitor forventer man, at ombygningen af ’Spritten’ kan påbegyndes til sommer. 

Ifølge Kulturmonitor udtaler direktøren for Ejendomsfonden Artcenter Spritten, Peter Spøer, at man leder efter en entreprenør med erfaring med byggeopgaver i fredede bygninger: »Opgaven er på grund af bygningens fredning sjældnere end de fleste traditionelle byggeopgaver, men for de rette firmaer ikke nødvendigvis sværere«

Således udtaler direktøren ifølge Kulturmonitor, som igen refererer til dagbladet Nordjyske. 

I forbindelse med ’Spritten’ er planen, at der skal opføres en skulpturel installation på området af den argentinskfødte og verdensberømte konceptkunstner Tomás Saraceno

Ambitionerne er således store i Aalborg.