mandag den 26. februar 2024

Serie om fire kunstnere præget af dilettantisk dialog og dårlig grammatik

 

»Det er næppe troværdigt, at Elisabeth Jerichau Baumann arbejdede i en barskuldret balkjole - og garnparyk fra BR«. Således ironiserer Berlingskes kunstredaktør Holger Dahl over en enkelt detalje i DR-serien ’Store danske kunstnere’, som han sammenlagt giver tre stjerner ud af seks (foto: DR)

»Tro på stoffet, DR! Det er og bliver mit råd. De ægte kunstværker vil til enhver tid være stærkere fjernsyn end nok så mange stykker pjattet dramatisering«


Berlingskes kunstredaktør Holger Dahl har anmeldt en dokumentarserie på DR TV om fire kunstnere fra den danske kunsthistorie. 


Anne Marie Carl-Nielsen, Bertel Thorvaldsen, Elisabeth Jerichow Baumann og Johan Thomas Lundbye er blevet fremstillet hver især i serien, som jeg desværre kun sporadisk har set. 


Der er tilsyneladende heller ikke væsentlig grund til at bruge ret meget tid på serien, der er iblandet scener med skuespillere i rollerne som de fire kunstnere og deres sociale omgivelser. 


Serien flyder ifølge Dahl med »dilettantisk dialog og dårlig grammatik«. Måske klikker jeg ind på dr.dk og ser fremstillingen af de fire kunstnere? 


Måske!!