mandag den 12. februar 2024

Museernes samlinger #2

 

’Jorns fællesskaber’: malerier af Pierre Alechinsky & Walasse Ting

’Installationsfotos fra udstillingen Jorns fællesskaber’

For nyligt kunne jeg her på blog'en berette om en samlingsudstilling på ARoS, som jeg finder, er lidt retningsløs og uden gennemgående tema. 

Hvad der ligger til grund for kurateringen, ved jeg af gode grunde ikke, men på Museum Jorn i Silkeborg har man sat et emne på en udstilling, der dog ikke slår sig op på at være en samlingsudstilling på trods af, at det unægtelig ser ud som om, at de udstillede værker på udstillingen ’Jorns fællesskaber’ er hentet i museets magasiner, som efterhånden må bugne af kunstværker. 

De udstillede værker har et fælles træk, nemlig at de alle er forankret i den kollektive filosofi, hvilket kan iagttages på adskillige måder. 

Normalt har jeg det lidt stramt med kunstværker - især inden for genren maleri - hvor to eller flere kunstnere har været i den skabende rolle på samme værk. 

Derfor var det overraskende, at et antal malerier udført af Pierre Alechinsky og Walasse Ting i begyndelsen af 1960’erne udgør den mest vitale del af udstillingen, som er fint sammenhængende og fyldt med overrumlende indslag. 

Hvordan det hænger sammen, kan man se og opleve på museet i Silkeborg frem til d. 20. maj 2024.