onsdag den 12. januar 2022

Kunsten i Aalborg ansætter ny udstillingschef

Claire Mary Ann Gould (pressefoto: Kunsten Museum of Modern Art)

I år kan kunstmuseet Kunsten i Aalborg fejre museets 50 års jubilæum, og i den forbindelse har man allerede offentliggjort et ganske ambitiøst program for 2022. 

Tingene gør jo som bekendt ikke sig selv, og da en stilling på museet er blevet ledig efter museumsinspektør Stinna Tofts overgang fra jobbet som museumsinspektør på Kunsten til en stilling som publikums- og formidlingschef på Ny Carlsberg Glyptotek i København, var der med ét en ledig kontorplads på museet i Aalborg. 

Den bliver nu fra d. 1. februar besat af Claire Mary Ann Gould, som får stillingsbetegnelsen udstillingschef, og bringer en bred vifte af erfaringer med sig til Aalborg. 

Hun har således blandt andet Helsinki Art Museum og Hamburger Bahnhof på CV'et og i forbindelse med ansættelsen udtaler museets direktør Lasse Andersson: »Først og fremmest er hun en international kapacitet med en stærk kunstfaglig profil med erfaring fra store, internationale udstillinger og et netværk, der kan bringe museet ind i fremtiden sammen med den øvrige ledelse. Hun er den helt rigtige brik i forhold til at løfte vores strategi om både at være lokalt forankrede og samtidigt have et nationalt og internationalt udsyn«

Det internationale aspekt, som Andersson antyder bekræftes af, at Gould behersker engelsk, tysk, finsk, fransk og dansk flydende. Dette må være vigtige egenskaber i harmoni med erfaringer og øvrige karaktertræk. 

Jeg skal selv aflægge Kunsten et besøg inden for nær fremtid, da museet har et par udstillinger, jeg skal beskæftige mig med; men det er en helt anden sag.