tirsdag den 4. januar 2022

Museumsdirektør udtrykker bekymring

 

Paul Gauguin: 'Bonjour, Monsieur Gauguin', 1889. Olie  lærred (foto: National Gallery Prague)

»Jo længere tid, der går med restriktioner, jo større bliver vores tab. Vi kommer ud med et større underskud, hvis vi ikke kan vise den udstilling med Gauguin, som vi har planlagt. En udstilling med den type meget kostbare lån, som vi har til denne her udstilling, kan man ikke forlænge, fordi alt er aftalt. Det er meget eftertragtede værker, som også skal vises på andre udstillinger«


Sådan siger direktør for kunstmuseet Ordrupgaard, Anne-Birgitte Fonsmark, i en udtalelse til Ritzau, som er bragt i Jyllands-Posten, hvor hun udtrykker stor bekymring for, hvorvidt de igangværende restriktioner vil ramme museumsverdenen. 


Udstillingen med Paul Gauguin skulle efter planen åbne d. 26. januar og løbe frem til d. 1. maj, og med sidste års lange nedlukning af landets museer og udstillingssteder in mente er det ikke så mærkeligt, at museumsdirektøren er ængstelig. 


Hvis restriktionerne, som er en direkte udløber af den stærkt smittende omikron-variant, bliver forlænget ud over d. 17. januar, som er den udmeldte dato fra myndighederne, vil det sætte gang i endnu en diskussion om det hensigtsmæssige i at holde storcentre, idrætshaller og fitnessinstitutioner åbne, mens kulturlivet endnu en gang må stå tilbage med nedlukninger og store økonomiske tab.