torsdag den 16. december 2021

Norsk stjernearkitekt bag nybyggeri på SMK Thy

Gengivelsen her giver et indtryk af SMK Thy efter ombygningen. Til venstre i billedet anes den høje silo fra hvilken, der er en enestående udsigt ud over Sydthy og Nees Sund, som er en del af Limfjorden (illustration: Reiulf Ramstad Arkitekter)

»Modsat nationale museer i andre lande, som placerer sine filialer i store provinsbyer, bliver vores en unik kombination af kunst, kulturhistorie og natur. At placere en filial i Thy, et af landets tyndest befolkede områder, er nytænkning og et modigt, men bevidst valg. Nu markerer vi konkret og symbolsk, at vores samling er for hele Danmark«


Ordene er fremsat af Statens Museum for Kunsts direktør Mikkel Bogh i forbindelse med en beskrivelse forfattet af Jette Aaen i Jyllands-Posten af det kommende miljø omkring udstillingsfilialen SMK Thy. 


Der har faktisk i de sidste fire år fundet kunstudstillinger sted i bygningerne ved Doverodde Købmandsgård i Thy, men snart går man i gang med en udvikling af museet, når bygningerne renoveres, så de lever op til de mange krav et moderne kunstmuseum stiller. 


Arkitekturen varetages af den norske stjernearkitekt Reiulf Ramstad, som jeg har et vist kendskab til, da jeg for nogle år siden anmeldte en udstilling med udgangspunkt i Ramstads tegnestue på Utzon Center i Aalborg. 


Netop Ramstads evne til at integrere arkitektur i naturen gør valget af arkitekt helt oplagt. Det bliver spændende at se, hvad det udvikler sig til.