onsdag den 15. december 2021

ARoS offentliggør programmet for foråret 2022

 

Jakob Kudsk Steensen: 'Berl Berl', videoinstallation - detalje (foto: Timo Ohler/ARoS)

Viero Collaro: 'Levitation', 2003. Lysinstallation (foto: Anders Sune Berg)

Jeg har netop modtaget en pressemeddelelse, der fortæller om, hvilke udstillinger presse og publikum kan forvente i løbet af de første måneder af 2022. 

Det ser ganske installationskunstagtigt ud - hvis, der er noget, som hedder dét? 

D. 12. februar åbner en udstilling med titlen 'Levitation. Compassion. Trancendence' med tre installationer af den dansk-amerikanske kunstner Viero Collaro (f. 1946). Hvis man synes, at titlen refererer til meditative synteser, er man vist ikke helt forkert på den. Det vender jeg naturligvis tilbage til om et par måneder, når udstillingen er aktuel. 

Til april åbner en udstilling med titlen 'Vertigo', og her kan man opleve flere kunstnere under samme tema. 

Umiddelbart finder jeg dog Jakob Kudsk Steensens udstilling 'Berl Berl' mest interessant. Kunstneren har minutiøst affotograferet et vådområde i Berlin og med udgangspunkt heri skabt en, ser det ud til, ganske spektakulær totalinstallation med de affotograferede emner som tema. 

Værket »knytter et videnskabeligt, hypnotisk og meditativt bånd mellem en dyb viden om det forhistoriske landskab, en klimabevidst nutid og en mulig fremtid«. 

Den kursive tekst er et uddrag af ARoS' pressetekst til udstillingen, som kan ses i tidsrummet 4. juni-23. oktober i museets Niveau 1.