søndag den 19. december 2021

Tøjner om Mehretu

 

»Der sker så meget i de her billeder, og der ligger lag på lag. Er det rettelser? Er det tilføjelser? Eller er det for at opbygge rum? For Mehretus vedkommende tror jeg, at det er en erkendelse af, at verden er i total forvandling - hele tiden! Så man må hele tiden korrigere...«


I en serie videosekvenser præsenterer og kommenterer kunstmuseet Louisianas direktør Poul Erik Tøjner et antal kunstværker, som - når museet er åbent, hvilket som bekendt er problematisk nu - bliver vist på en udstilling, der netop giver publikum et indblik i Louisianas nyerhvervelser. 


Blandt de mange værker, der bliver sat i scene, er et antal grafiske arbejder af den amerikanske billedkunstner Julie Mehretu, som jeg faktisk for første gang stiftede bekendtskab med på en stor udstilling på netop Louisiana. 


Senere har jeg set hendes værk udfoldet på blandt andet Dokumenta i Kassel, og for nogle år siden fik jeg muligheden for nærmere at studere et stort grafisk værk i kobbertrykker Borch Jensens showroom i Berlin, og det er netop på Borch Jensens grafiske værksted i København, at Louisianas nyerhvervelse er udført.