onsdag den 22. december 2021

Kunsten i Aalborg publicerer ambitiøst jubilæumsprogram for 2022

 

Poul Gernes-værk fra Kunstens samling. Sandsynligvis cykellak på masonitplade (foto: Kunsten Museum of Modern Art, Aalborg)

I 2022 kan kunstmuseet Kunsten i Aalborg fejre 50 års jubilæum og det sker med et program, som er en rund fødselsdag værdig. 

Jeg har allerede omtalt Pia Arke-udstillingen, som åbner i samme øjeblik, museet åbner efter den aktuelle lockdown

Allerede d. 11. februar åbner udstillingen 'Gernes x Kirkeby', som viser to kunstnere, der i museets pressemateriale beskrives således: »Poul Gernes og Per Kirkeby var en del af kernen i Den Eksperimenterende Kunstskole. Skolen var tænkt som en form for laboratorium og et nytænkende modstykke til kunstakademiet. Eks-skolen står stadig som et fænomen i dansk kunsthistorie«

Når vi når 4. marts, åbner Kunsten udstillingen 'Marmor', som er et relevant materiale i forhold til museets arkitektur. 

Et gigantisk antal danske og internationale kunstneres værker vises på denne udstilling, og mon ikke fællesnævneren er det eksklusive materiale? 

»Pierre Huyghe arbejder i spændingsfeltet mellem fiktion og virkelighed. Hans værker slører grænserne mellem traditionelle modsætninger, det levende og det livløse, mellem natur, dyr, menneske og maskine«. Denne udstilling, som har fået titlen 'Offspring' åbner d. 25. maj og kan ses sommeren over indtil d. 25. oktober. 

D. 14. oktober åbner museet en dialogudstilling med malerne Tal R og Mamma Andersson. De har i dette fælles projekt ladet sig inspirere af den svenske maler Carl Fredrik Hill. 

Udstillingen varer frem til d. 10. april 2023.