torsdag den 9. december 2021

Tilbageblik på 2021 #1

Englens kys - syge piger i nordisk kunst': Michael Ancher: 'Den syge pige', 1882.

»Der er således mangt og meget i spil på den forskningsbaserede udstilling på Skagens Museum, og den viser ikke mindst følelsesfuldt og betagende adskillige forstenende og livfulde tilstande hos mennesket. Verden kan aldrig ses som æggeskalshvid eller begsort. Der er nuancer i mellemrummet, hvilket er oplagt at konkludere i skyggen af en aktuel pandemi, som - forhåbentlig - nærmer sig sin afslutning«


Den sidste del af uddraget kom desværre ikke til at holde stik, men teksten stammer fra en anmeldelse, jeg skrev omkring udstillingen 'Englens kys - syge piger i nordisk kunst', da den blev vist på Skagens Kunstmuseum. 


Vi skulle helt frem til maj måned, inden jeg gav en 6-stjernet anmeldelse af en kunstudstilling, men det skal naturligvis ses i, at alle museer og kunsthaller var nedlukkede i de første tre måneder af 2021. 


Jeg vil i de næste uger beskrive nogle af de kunstudstillinger, som jeg har fundet mest vellykkede i året, der snart rinder ud, og den første var altså den omtalte udstilling, som faktisk kan ses på Den Hirschsprungske Samling i København indtil d. 9. januar 2022.