mandag den 30. juni 2014

Emil Nolde på Louisiana

 Emil Nolde: 'Tropensonne', 1914, olie på lærred, 71 x 104,5 cm., © Nolde Stiftung Seebüll (pressefoto: Louisiana)

Det er vistnok længe siden, at nogen har bundet an med en større retrospektiv udstilling med Emil Nolde; men det gør kunstmuseet Louisiana i Humlebæk altså fra d. 4. juli og adskillige måneder frem. 

Emil Nolde blev født Hansen, men tog navn efter lokaliteten Nolde i nærheden af Tønder, hvor han blev født i 1867. 

På dét tidspunkt var Sønderjylland under tysk herredømme, så Emil Nolde er vel altid blevet betragtet som en tysk kunstner. Man skal dog ikke mange kilometer over på den anden side af den dansk-tyske grænse for at finde Nolde Museet, som ligger i Seebüll i marsken umiddelbart syd for Tønder. 

Trods, dét, at man betragter Nolde som en tysk kunstner, blev han ikke desto mindre dansk statsborger i 1920 efter grænseflytningen fra Kongeåen til den nuværende placering. 

Myten vil vide, at Nolde besad visse sympatier for nazismen; men ikke desto mindre blev hans stærkt koloristiske og ekspressive værker - især malerier og akvareller - af de tyske magthavere under nazismen betragtet som "entartet". Han blev med andre ord betragtet som en forræder, der modarbejdede idealerne om, hvad god og stor kunst burde rumme i nazisternes optik. 

Emil Nolde døde i 1956. Udstillingen 'Emil Nolde, retrospective' kan ses på Louisiana frem til d. 19. oktober.

lørdag den 28. juni 2014

Jaaaazzzzzz








Jeg var ikke så meget til stede ved årets Riverboat Jazz Festival i Silkeborg denne gang; men jeg havde dog sat nogle krydser i programmet - og derfor var jeg på plads til 'Anita O'Day Tribute' med et band med det lange navn Nicolas Kock Dreamteam feat. Signe Juhl (de øverste billeder).

Dette var ikke blot en fantastisk koncert; men samtidigt en indføring i en karriere, som nok de færreste kender til. Jeg skal i hvert fald finde ud af noget mere om Anita O'Day.

Samme sted - lidt senere... Mads Mathias' trommeløse kvartet. Overbevisende og ikke mindst kapelmesterens vokal er i permanent udvikling.

fredag den 27. juni 2014

Maler med stort M

"Og skulle et billede alligevel ende som en typisk Kehnet Nielsen, er det ikke, fordi han i udgangspunktet ikke har prøvet at gøre det til alt andet. Det er hans styrke, at han stadig tør gå omveje til det eneste mål, der måske eksisterer for ham"

Galleri Susanne Ottesen i København holder sommerferielukket i juli måned; og derfor er timingen muligvis ikke optimal, når Politiken bringer anmeldelsen, hvorfra citatet herover stammer, få dage før juni går på hæld. 

Til gengæld varer udstillingen 'The Darkland Sketches' med nye værker af maleren (med stort M) Kehnet Nielsen helt frem til d. 15. august, så man kan få oplevelsen med, hvis man skulle komme forbi det fine galleri i Gothersgade. 

Peter Michael Hornung gav fire ud af seks hjerter i Politiken.

Pædagogisk indføring i Jorns liv og levned

Den aktuelle og nyåbnede udstilling på Museum Jorn i Silkeborg er blot én af flere, der fejrer Asger Jorns 100-års fødselsdag i år. 'Dr. Jorns Institut for Kunstneriske Forstyrrelser' refererer naturligvis til 'Skandinavisk Institut for Sammenlignende Vandalisme', som var et projekt, Jorn var stærkt involveret i, da han levede. 

Nu kan man opleve et gigantisk udvalg af effekter fra museets arkiver - herunder avisudklip og alt muligt, den farverige kunstner har været i berøring med. 

Samtidigt giver udstillingen diverse demonstrationer på, hvad Jorn arbejdede med - og ikke mindst hvordan.
Modellen over Museum Jorns afdeling for skiftende udstillinger, som undertegnede producerede i 2009, har blandt mange andre effekter fundet vej til 'Dr. Jorns Institut for Kunstneriske Forstyrrelser', som kan ses på museet frem til d. 2. november.

Tal R-film i Tiger

Det ligger mig meget fjernt at reklamere for kommercielle produkter eller forretninger på denne side; men nu gør jeg en undtagelse: Jeg blev meget overrasket over, at man kunne købe dokumentarfilmen The Virgin om og med billedkunstneren Tal R i butikskæden Tiger. 

Butikkerne er vel mest kendt for at sælge diverse produkter til lav pris - herunder solbriller med livsfarligt mørke glas, diverse forældede film på DVD og skitseblokke med så tyndt papir, at man bør udvise den allerstørste forsigtighed, når man tegner på dem. 

The Virgin er instrueret af forfatteren og filminstruktøren Daniel Dencik - og den blev bl.a. vist under den store udstilling med Tal Rs værker på kunstmuseet ARoS for nyligt. 

I øvrigt er der, hvis man skal tage covernoterne for pålydende, tale om "a film without visions". Det kan man lægge i, hvad man vil; men den kan i hvert fald købes på DVD i Tiger for kr. 30,-.

torsdag den 26. juni 2014

11 millioner for Dylan-manuskript

Det er påfaldende, at man ser en hammerslagspris på et Jorn-maleri på over en million danske kroner som noget næsten sensationelt, når man kan læse på Artdaily og i dagspressen, at originalmanuskriptet til Bob Dylans 'Like a Rolling Stone' fra 1965 er blevet solgt på Sothebys til to millioner dollars, hvilket er knapt 11 millioner kroner. 

Det hører med til historien, at de fire stykker papir, hvorpå Dylan skitserede sin tekst tillige er forsynet med små vignet-agtige skitser, hvilket i nogen grad sætter sangeren og poeten i perspektiv som billedkunstner. For tiden kan man på Frederiksborg Slot se en serie portrætter udført af Dylan. 

På samme auktion, der fandt sted i New York forleden dag, var forskellige andre effekter fra rock-historien under hammeren - og således gik en guitar, der havde tilhørt John Lennon, for godt halvanden million kroner, hvorimod et flygel, som Lennon benyttede på 'Imagine' ikke kunne opnår minimumsbud. 

Bob Dylan spiller i øvrigt med sit band på Amfiscenen ved Musikhuset i Aarhus onsdag d. 9. juli.

onsdag den 25. juni 2014

Prøvetryk

For længe siden påbegyndte jeg en serie streg/akvatinte-ætsninger, som jeg nu er begyndt at lave prøvetryk af. 

Temaet er "Nature Morte" - og motivet ganske enkelt de bunker af tilfældige materialer, som værkstedet har været præget af i en periode. 

Herover kan man se et af de tryk, som jeg synes er lykkedes.

Berlin-raderinger




De fire raderinger på siden her er nogle, som jeg lavede under vores korte ophold i Berlin i marts. 

Når man er på "tur", er det fint nogle gange at lave nogle enkle koldnålsraderinger.

lørdag den 21. juni 2014

Jørgen Rømer på "Badet"

I forbindelse med udgivelsen af en fortegnelse over Jørgen Rømers grafiske produktion, har en udstilling med grafikerens arbejder kunnet ses forskellige steder i Danmark, og nu er udstillingen nået til Silkeborg - nærmere betegnet KunstCentret Silkeborg Bad. 

Desværre viser udstillingen kun et beskedent udsnit af de grafiske arbejder, man kan se i værkfortegnelsen, som grundigt beskriver hvert enkelt af de mange - især - raderinger, som Jørgen Rømer, der døde i 2007, producerede. 

Det er tidligere museumsinspektør ved Silkeborg Kunstmuseum (nu Museum Jorn) Dorte Kirkeby Andersen (det lille billede), der har defineret hvert enkelt af de mange grafiske arbejder, som Rømer eksperimenterede sig frem til i en periode, der strakte sig fra ca. 1958 og frem til 1989. På dét tidspunkt var Jørgen Rømers lunger så medtagede af dampe fra syre og andre kemikalier, at han efterfølgende valgte at koncentrere sig om tegning og akvarelmaleri. 

Katalogiseringen af Jørgen Rømers grafiske værk må siges at være lidt af en kraftpræstation - og især de mange metoder forankret i et permanent behov hos kunstneren for at eksperimentere, kan man udmærket forestille sig, har været lidt af en udfordring for Dorte Kirkeby, da hun skulle give bud på hvilken teknik, der er blevet benyttet i hvert enkelt af de hundredevis af dybtryk, som er gengivet i bogen om Jørgen Rømers grafik. 

Udstillingen på Silkeborg Bad kan ses frem til d. 14. december.

fredag den 20. juni 2014

Kunstnere til Scupture by the Sea 2015 valgt

"I juryen har vi alle vore kunstsyn og ideer om, hvad der skaber en god udstilling, og derfor er det vigtigt, at vi giver os tid til at få talt bidragene igennem. Hvori ligger værkernes kunstneriske kvalitet? Hvorledes forholder værkerne sig til stedet, hvor de skal placeres? Viser værkerne på bedste vis mangfoldigheden i det skulpturelle udtryk lige nu? Det er blot nogle af de spørgsmål, vi stiller under udvælgelsen"

Overinspektør Marie Nipper fra kunstmuseet ARoS er én af jurymedlemmerne til Sculptures by the Sea, som finder sted hvert andet år på strækningenTangkrogen-Ballehage i Aarhus, og det er netop Nippers blog-indlæg på ARoS' hjemmeside, der har dannet grundlag for citatet - og spørgsmålene - herover. 

Den omfattende skulptur-biennnale har fundet sted siden 2009, og nu har juryen gennemset de forslag, som er et resultat af en open call, der netop har fundet sin afslutning. 

De mange kunstnere og projekter, der har lagt billet ind på Sculpture by the Sea 2015, er fundet - og om nøjagtigt et år kan man se de mange skulpturer og installationer på strækningen. 

Der er ingen tvivl om, at det bliver en blandet forestilling; men dét afholder ikke et gigantisk antal mennesker fra at bese udstillingen, som målt i areal er den største, der finder sted i Danmark... 

Hvem der udstiller til næste år på Scupture by the Sea, kan man se på organisationens hjemmeside HER>

torsdag den 19. juni 2014

Efterlysning!!!

ARoS Aarhus Kunstmuseum efterlyser værker fra Michael Kviums serie 'Fools'. 

Netop disse værker danner udgangspunkt for en stor udstilling med Kvium til efteråret, og i den forbindelse efterlyser museet 13 specifikke malerier, da det er kunstnerens og museets ønske, at værkerne skal indgå i en præsentation af den komplette serie på 220 'Fools'-malerier

Hvilke malerier, det drejer sig om, kan man se HER>

Fire hjerter til Wittrup

"Samlet er Ebbe Stub Wittrups kunst en kætterisk opfordring til at trodse den fornuftstænkning, som vi alle er blevet indpodet med først i hjemmet, så i skolen og siden i samfundet"

Det overnaturlige spiller en vis rolle på udstillingen 'The Third Room' på ARoS i Aarhus, som har givet billedkunstneren Ebbe Stub Wittrup mulighed for at vise et mangesidet antal værker. Citatet stammer fra Peter Michael Hornungs anmeldelse i Politiken, hvor han giver fire ud af seks hjerter til Wittrup

I samme udgave af dagbladet er Hornung knapt så positiv over for video-kunstneren Jesper Justs bidrag til sidste års Venedig-biennale, som netop nu kan opleves på ARoS."Resultatet er teknisk perfekt, men en kunstnerisk skuffelse" hedder det blandt andet i den tre-hjertede anmeldelse.

onsdag den 18. juni 2014

Debut i North Art Magazine

Det nye nummer af North Art Magazine er sendt rundt til magasinets abonnenter - og som sædvanligt leverer et antal dygtige skribenter et lige så stort antal veloplagte tekster. 

Denne gang vil jeg totalt og helt og aldeles ubeskedent fokusere på mit eget bidrag - min debut i magasinet - 'Fra computerkirkegården til tattooland', der med afsæt i den amerikanske kunsthistorie, beskriver udstillingerne i det mørke Jylland med Cory Arcangel (HEART i Herning) og Wes Lang (ARoS i Aarhus).

mandag den 16. juni 2014

Broch-Lips til Aalborg

Jeg blev meget overrasket, da jeg for nyligt erfarede, at Kunsthal Nord i Aalborg - på trods af navnet - ikke er medlem af Foreningen af Danske Kunsthaller. 

Måske bliver der lavet om på dét snart, da udstillingsstedet netop har ansat en ny kunstnerisk leder. 

Valget er faldet på Henrik Broch-Lips, der i de seneste år har haft base i Aarhus, hvor han bl.a. har stået bag det interessante udstillingssted Das Kunstbüro, som har til huse i hans private hjem. 

Desuden har Broch-Lips fungeret som en særdeles skarp og kritisk kunstanmelder på bl.a. Ekstrabladet og Århus Stiftstidende. 

Der er ingen tvivl om, at Broch-Lips vil være i stand til at skærpe Kunsthal Nords profil i kraft af sit store kendskab til den omfattende samtidskunstscene herhjemme og internationalt.

(foto: Lars Aarø/Fokus Foto)

Kunstnernes Sommerudstilling 2014




354 kunstnere havde indsendt 1563 værker til bedømmelse på den åbne censurerede udstilling i Tistrup i Vestjylland. 

Af disse valgte censurkomitéen 154 værker af 76 kunstnere. 

Udstillingen kan ses i Janusbygningen i Tistrup frem til d. 10. august. 

Jeg deltog i ferniseringen på KS14 og tog nogle billeder, hvoraf nogle kan ses herover.

KS uddeler hvert år en pris til en kunstner, som udpeges af censorerne. I år gik prisen til Hanne Nielsen Kjærsgaard: 'Lack of sound', maleri, 200 x185 cm.

lørdag den 14. juni 2014

Knapt så gribende?

"Larmende bliver det aldrig, og der er en del humor og sarkasme over billederne, der både virker meget menneskelige og afvæbnende. Det er USA. Der er blues over det. Rigtigt grebet blev jeg imidlertid ikke"

Som det fremgår af citatet herover, har anmelderen Ole Nørlyng fra Weekendavisen visse forbehold over udstillingen 'Painting, Smoking, Eating - late works of Philip Guston' på kunstmuseet Louisiana i Humlebæk. 

Som det fremgår af udstillingens titel, har man fokuseret på de seneste værker af Guston, der levede fra 1913 til 1980. 

Udstillingen kan ses frem til d. 7. september

torsdag den 12. juni 2014

Jørgen Rømers grafiske værk på Silkeborg Bad


Som grafiker kan man roligt sige, at Jørgen Rømer (1922-2007) var eksperimenterende, og derfor er det næsten symbolsk, at han spillede en stor rolle i Den Eksperimenterende Kunstskole (Ex-Skolen) i København i 60'erne. Her videregav han sin tekniske viden og sit behov for at eksperimentere med de grafiske metoder til kunstnere som Per Kirkeby og Paul Gernes

Når KunstCentret Silkeborg Bad d. 21. juni åbner en udstilling med et udvalg på ca. 100 af Rømers grafiske arbejder, er der tale om et udstillingskoncept, der tidligere har været vist på Kastrupgårdsamlingen og på Kunstmuseet i Tønder. 

Disse udstillinger markerer samtidigt udgivelsen af en komplet fortegnelse over Jørgen Rømers samlede grafiske produktion, som blev udgivet i efteråret 2013. 

Det er tidligere museumsinspektør ved Silkeborg Kunstmuseum (nu Museum Jorn) mag. art. Dorte Kirkeby Andersen, der har udarbejdet den grundige fortegnelse, og netop Dorte Kirkeby Andersen åbner udstillingen på Silkeborg Bad. 

Clausens Kunsthandel i København står bag udgivelsen af værkfortegnelsen over Rømers grafiske arbejder. Tidligere har Clausens Kunsthandel udgivet tilsvarende fortegnelser over kunstnerens akvareller og tegninger. 

Udstillingen kan ses på Silkeborg Bad frem til d. 14. december. 

onsdag den 11. juni 2014

I samtale med Kirsten-Marie Hedeland, del 3

Den afsluttende halve time - næsten - i samtalen med Kirsten-Marie Hedeland i udsendelsesrækken Kunst for Tiden.

I samtale med Kirsten-Marie Hedeland, del 2

Del 2 af TV-serien Kunst for Tiden. Kirsten-Marie Hedeland og jeg fortsætter vores samtale, hvor vi slap i del 1.

I samtale med Kirsten-Marie Hedeland, del 1

For et par år siden lavede Kirsten-Marie Hedeland i forbindelse med en serie af TV-programmer en række interviews med mig til et TV-projekt med titlen Kunst for Tiden. Det første af tre programmer kan ses herover.

2 x 80

Disse to store personligheder har hver især netop passeret de 80 år. Jeg tror, enhver kan genkende de to? Et stort tillykke skal i hvert fald lyde herfra...

Nellemose i centrum





For et par år siden blev en stor bronzeskulptur stjålet fra Indelukket i Silkeborg. Jeg omtalte tyveriet på bloggen her dengang. 

Skulpturen var af Knud Nellemose (1908-97) og udgjorde et monument over Danmarks befrielse i 1945. 

Tyvenes bagtanke var at sælge skulpturen for bronzeværdien. De blev senere pågrebet; men da var det for sent. Skulpturen var skåret op og stod ikke til at redde. 

Senere gik foretagsomme silkeborgensere i gang med at indsamle midler til en genskabelse af skulpturen, og for nyligt kunne man genindvie skulpturen, som nu er placeret på sin gamle sokkel i Indelukket. 

Det er billedhuggeren Peter Brandes, der har stået for det tekniske i reetableringen af skulpturen. 

For tiden kan man se en omfattende udstilling af dels et retrospektivt udvalg af Nellemoses arbejder og dels nogle af materialerne og de triste rester af den originale skulptur i Indelukket på KunstCentret Silkeborg Bad. Udstillingen kan ses frem til d. 7. september.

fredag den 6. juni 2014

Bowie og Berlin

"Udstillingen, der rummer mere end 300 artefakter fra Bowies liv, er en kalejdoskopisk rejse gennem ikke blot kunstnerens multifacetterede kamæleontilværelse, men også den kultur, han lod sig inspirere af, og som lod sig inspirere af ham"

Når man læser Marianne Lentz' beskrivelse i Weekendavisen af en ganske omfattende udstilling omhandlende en af rockhistoriens - må man sige - levende legender, David Bowie, bliver man en smule ærgelig over ikke at være i Berlin lige for tiden, da udstillingen 'David Bowie' finder sted lige nu i netop Berlin - på Martin-Gropius-Bau

Denne udstilling har tidligere været vist i London; men da Berlin er en by, der havde en vis betydning for David Bowie i slutningen af 70'erne, hvor han blandt andet indspillede pladen 'Heroes' dér, er det klart relevant, at udstillingen kan ses i byen lige nu. 

Bowie boede faktisk i Berlin i perioden, og foruden 'Heroes indspillede han 'Low' i et studie, der var beliggende tæt på Potsdamer Platz, som dengang udgjorde et "ingenmandsland" mellem Øst- og Vestberlin.

Tistrup for 25 år siden

Jubilæer og runde tal samt fødselsdage er normalt ikke noget, jeg går specielt meget op i. Ikke desto mindre har jeg ved at foretage lidt kvalificeret hovedregning registreret, at det i år er 25 år siden, jeg debuterede på den censurerede udstilling i Tistrup. 

Udstillingen har navn efter årstiden, Kunstnernes Sommerudstilling, og jeg deltog i 1989 med ét maleri - og ikke med grafiske arbejder som en person på husstanden ellers erindrer. 

Jeg debuterede først som grafiker på Kunstnernes Efterårsudstilling et par år senere - og faktisk efter, at jeg havde udstillet malerier endnu en gang på KS. Så gik det hak i hak med Forårsudstillingen på Charlottenborg og efterfølgende på Kunstnernes Påskeudstilling i dét, der dengang hed Århus Kunstbygning. 

Siden er der sket meget... Århus Kunstbygning har skiftet navn til Kunsthal Aarhus, og i Tistrup er der også sket en væsentlig udvikling, da KS i dag finder sted i Janus Bygningen, hvor den, dengang jeg udstillede, fandt sted i en ikke specielt charmerende idrætshal. 

Jeg overvejer at deltage i åbningen af KS d. 14. juni, da jeg faktisk ikke har været i Tistrup, siden jeg udstillede der i sin tid.

Illustrationen er en gengivelse af debutbilledet fra 1989: 'Offergave til Guderne må vide hvem', 110 x 100 cm. Maleriet er usædvanligt ved at være malet med akryl på lærred. Det er meget få malerier, jeg har malet med akryl; men alle i perioden omkring sidst i 80'erne.

Jorn-modifikation på nationalgalleriet

I perioden fra sidst i 50'erne til først i 60'erne foretog kunstneren Asger Jorn som bekendt et antal såkaldte modifikationer, som bestod af loppemarkedsfund - hvad man beskriver som trommesalsmalerier - kunstneren herefter arbejdede videre på.

Disse værker har muligvis ikke den store kunstneriske værdi; men ikke desto mindre har de været genstande for en del opmærksomhed, når mulighederne for at vise og udstille Jorns gigantiske produktion har været udtømte.

For få år siden viste Museum Jorn i Silkeborg således et større antal af disse modifikationer, og ét af de værker, der optrådte på den udstilling, er værket, som kan ses herover.

Ovenpå en reproduktion på lærred af Claude Monet har Jorn placeret en ret klodset figur, og dette værk er nu inkluderet i samlingen på Statens Museum for Kunst, hvor man for tiden kan se udstillingen 'Asger Jorn - Rastløs Rebel'.

Udstillingen kan ses indtil d. 15. juni.

tirsdag den 3. juni 2014

Sjælden guitar under hammeren

Der er ingen tvivl om, at vil man have fingre i sjældenheder fra rock/beat-historien, bør man følge med i, hvilke auktioner Bonhams i London afholder. 

Den 25. juni har man således mulighed for at byde på guitaren - en Gibson SG Special - som er gengivet til højre. 

Selv om guitaren ikke i sig selv udgør en sjældenhed, må den alligevel siges at være et enestående eksemplar, da den har tilhørt The Who's guitarist Pete Townshend, der jo som bekendt havde en tendens med at smadre sine guitarer i netop de år, hvor SG'en var hans favoritguitar. 

Guitaren er fra 1967, og den er vurderet til en pris på omkring 300.000 kr.

Den Frie med gæster på det jævne

Installationsfoto fra Den Frie Udstilling med værker af Søren Lose, Niels Erik Gjerdevik, Kirsten Ortwed og Freddie A. Lerche (pressefoto: Den Frie Udstilling)

"Det lyder også umiddelbart imponerende, at sammenslutningen har inviteret så betydelige skikkelser som Rosemarie Trockel og Ai Weiwei, men et par minimalistiske billeder og nogle rustne armeringsjern gør ingen sommer. Slet ikke når man tænker på, hvad de to kunstnere ved andre lejligheder har præsteret. Så skulle man hellere lade være. Og sådan er det ved flere af bidragene: For lidt. For uvedkommende"

Kunstanmelder Torben Weirup giver i Berlingske tre stjerner til årets udstilling med sammenslutningen Den Frie Udstilling, der i år fejrer 100 års jubilæum. 

I anledning af jubilæet har sammenslutningen inviteret de af anmelderen nævnte kunstnere - uden at det dog tilsyneladende bringer udstillingen med vel nok landets mest toneangivende kunstnersammenslutning op i frie og himmelske højder. 

Weirup tager ganske relevant problematikken omkring netop kunstnersammenslutningerne op i sin tekst. Han ser fænomenet truet af et stadigt større behov for at gøre kunst til en oplevelsesindustri, der er styret af kuratorer og gallerister. 

I forhold til, hvad man oplever på kunstscenen i disse år, kan en sammenslutning som Den Frie måske godt forekomme som en lidt out-dated organisme? 

Til gengæld kan man sige, at den ikke umiddelbart er i fare for at blive berøvet sine fysiske rammer, da man som bekendt har foden i eget hus i Willumsens smukke træbygning over for Østerport Station i København.

mandag den 2. juni 2014

Idyllisk kunst


"Jeg ligger selv langt hen ad vejen under for denne tillært spontane mekanisme, der siger, at hvis kunst bliver for sødt og idyllisk, så lugter det af kitsch, af propaganda, af verdensfjernhed og især af lallegladkritikløshed, der fortrænger såvel den eksistentielle lidelse som alverdens samfundsproblemer"

Kunstskribenten Torben Sangild går i en klumme på portalen Kunsten.nu i forsvar for, hvad han kalder kunst, der besidder "et idyllisk blik på tilværelsen". 

Som udgangspunkt bruger han en udstilling med maleren og grafikeren Seppo Mattinen (billederne) i Clausens Kunsthandel i København. 

For nogle år siden oplevede jeg selv en udstilling med netop Mattinen hos Clausen og denne udstilling var i hvert fald fremragende, og jeg kan ikke se nogen grund til, at den aktuelle ikke skulle være det også. 

Men overordnet set er det en interessant debat, Torben Sangild, som også fungerer som kunstanmelder på dagbladet Politiken, tager hul på. Bør kunst udelukkende stille skarpt på samfundsbaserede emner - og i den forbindelse, hvad der handler om død og ødelæggelse? 

I princippet kan kunst vel handle om hvad som helst, hvis ellers udførelsen er kvalificeret?

Streger fra stranden




Selv om vi netop har rundet den første sommerdag - i hvert fald i følge kalenderen - har der været adskillige muligheder for at få lidt sol på kroppen allerede i de tidlige forårsdage. 

Allerede på et tidspunkt i april var jeg for første gang ved stranden, og jeg har haft flere muligheder for strandbesøg i løbet af maj. 

Tasken med tegnegrej er fast bestanddel på disse strandture - sammen med læsestof og solcreme.

Tegningerne herover er foretaget ved den hyggelige strand Ballehage ved Aarhus