mandag den 28. februar 2022

Fagre nye verden

 





























Overskriftens ordlyd er der såmænd ikke noget oprørende i. Inden for så at sige alle forhold i livet - herunder produktion af kunst, opstår der nye teknikker og alternative metoder, hvorpå man f.eks. kan lave skulpturer. Med andre ord: Tesen om, at en billedhugger står med stenlunger og arbejder med hammer og mejsel er for længst uaktuel. 

Det er heller ikke almindelige vinkelslibere, som dem, der befinder sig i de fleste husholdninger, der udgør det vigtigste værktøj i udformningen af store skulpturer. 

Når jeg bringer problematikken på bane, bunder det i en diskussion, som er opstået på Facebook i forlængelse af Tony Craggs udstilling på HEART i Herning. 

En anmelderkollega og en billedhugger bosat i Italien har en dialog kørende vedrørende Craggs metode, som - hvilket man muligvis kunne regne ud - er baseret på meget moderne teknologier, som gør nutidens håndværkere i stand til at forstørre skulpturer op i stort set hvilket som helst materiale ved hjælp af 3D-teknologi og sindrige computerprogrammer. 

Tony Cragg samarbejder med en virksomhed, der hedder Henraux, og det er faktisk ikke en hemmelighed. 

Til gengæld har jeg netop sendt en anmeldelse af Cragg-udstillingen af sted til avisredaktionen, og den bliver sandsynligvis publiceret en af dagene. 

I øvrigt er min egen holdning til den nye teknologi, at man naturligvis bør bruge de muligheder, som er til stede, og hvordan Tony Cragg bruger disse, kan man se på HEART frem til d. 21. august, og det er naturligvis fra udstillingen, billederne herover stammer.